ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

είμαστε ένα κόμμα που δεσμεύεται για την προώθηση και υλοποίηση της πράσινης ενέργειας στην Ελλάδα. Έχουμε σαν στόχο να προσφέρουμε βιώσιμες και αποτελεσματικές λύσεις για την ενεργειακή ανεξαρτησία και την προστασία του περιβάλλοντος. Θα εφαρμόσουμε τα εξής:

  1. Πυρηνικά σε βραχονησίδες: Θα εξετάσουμε την τοποθέτηση πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας σε απομονωμένες βραχονησίδες της Ελλάδας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την ασφάλεια των πολιτών και τον σεβασμό προς το περιβάλλον. Η τεχνολογία των πυρηνικών σταθμών μπορεί να παρέχει αποτελεσματική και σταθερή παραγωγή ενέργειας.

  2. Ελεύθερη αγορά και εγκατάσταση ηλιακών φωτοβολταϊκών: Θα προωθήσουμε την εγκατάσταση ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων σε όλη την Ελλάδα, χωρίς περιορισμό περιοχής αδειοδότησης. Η ελεύθερη αγορά και εγκατάσταση αυτών των συστημάτων θα ενθαρρύνει την εξοικονόμηση ενέργειας και θα προωθήσει τη φθηνή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

  3. Μηχανήματα αιχμαλώτισης διοξειδίου του άνθρακα: Θα επενδύσουμε στην τεχνολογία αιχμαλώτισης διοξειδίου του άνθρακα, προκειμένου να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και την επίδρασή τους στο κλίμα. Και σε επόμενο επίπεδο παραγωγή καυσιμων από τους είδη αιχμαλωτισμένους άνθρακες 

  4. Εγκατάσταση ανεμογεννητριών: Θα υποστηρίξουμε την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε κατάλληλες περιοχές, προκειμένου να αξιοποιήσουμε το δυναμικό της ανανεώσιμης ενέργειας που παρέχουν οι άνεμοι. Χωρίς να χρειαστεί η καταστροφή δασικών εκτάσεων

  5. Εξαγωγή περισσεύματος ενέργειας: Εάν καλύψουμε τις ενεργειακές μας ανάγκες, θα εξετάσουμε την εξαγωγή του περισσεύματος ενέργειας που παράγουμε, προκειμένου να συμβάλλουμε στην ενεργειακή ανεξαρτησία και στην οικονομική ενίσχυση της χώρας.

  6. Ίδρυση Ειδικού Φορέα για την Αναδάσωση: Θα δημιουργήσουμε έναν ειδικό φορέα με τη συμμετοχή του κράτους, ειδικευμένων επιστημόνων και τοπικών φορέων αλλά και εθελοντών οι οποίοι θα ασχολούνται αποκλειστικά με την αναδάσωση καμένων εκτάσεων.

Με αυτά τα μέτρα, δεσμευόμαστε να επιτύχουμε την βελτιστοποίηση και την πιο σύντομη αλλαγή αποτελεσματικά στην πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα. Προσβλέπουμε σε μια πιο βιώσιμη και περιβαλλοντικά φιλική κοινωνία για τις επόμενες γενιές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

NEA ΣΗΜΑΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ